Kiauliena

Kiaulienos mėsa dažnai yra priskiriama prie labai kaloringų ir riebių mėsų, tačiau šis įsitikinimas neatitinka tikrovės. Kaip ir visos mėsos kiauliena turi liesas ir riebias dalis. Jeigu norite mažiau riebios mėsos, kiaulienos nugarinė jums puikiai tiks, nes ji turi 2 g riebalų 100 g, todėl yra tokia pat liesa kaip ir vištienos krūtinėlė. Jeigu pasirinksite liesą mėsos gabalėlį, valgysite mažiau riebalų ir sveikai, nes kiaulienos sudėtyje yra visi svarbiausi baltymai ir amino rūgštys. Ir tai dar ne viskas, kiaulienos sudėtyje taip pat yra geležies, cinko, vitamino A, vitamino D, B grupės vitaminų, tokių kaip B1, B6 ir B12 bei svarbiausių riebalų. Vitaminas B1 padeda mūsų organizmui paversti angliavandenius energija. Kiaulienos mėsa tai daugiausiai vitamino B1 turintis gyvulinės kilmės produktas, 100 g kiaulienos mėsa turi 64% vitamino B1 dienos normos.