Triušiena

Kretingos rajone auginantys ūkininkai, gali užtikrinti aukščiausią triušienos kokybę, pasižyminčią geriausiomis maistinėmis savybėmis. Triušių ūkio skerdimo, mėsos perdirbimo ir pakavimo technologijos atitinka aukščiausius ES reikalavimus ir standartus. Triušieną specialistai įvardija kaip vieną sveikiausių, skaniausių ir, svarbiausia, tinkančią net alergiškiems žmonėms, mažiems kūdikiams ir vaikams. Tai itin dietinis pasirinkimas, kuriame gausu baltymų – 100 g yra net 21 procentas. Triušieną žmogaus organizmas lengviau virškina, joje daugiau riebalų nei, pavyzdžiui, vištienoje, tačiau mažiau cholesterolio, gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitamino B6, B12, PP, geležies, fosforo, mangano, kalio, fluoro. Triušiena padeda išvengti aterosklerozės rizikos, teigiamai veikia žarnyną, kraujagyslių sistemą. Ji vadinama viena ekologiškiausių mėsų, ypač tinkanti valgyti žmonėms, kuriuos kamuoja onkologiniai susirgimai.